Bas Tennis Academy voor uw tennistrainingen…

Tennis

Na voetbal is tennis de grootste sport in Nederland, meer dan een miljoen mensen slaan regelmatig een balletje en er zijn zeker 600.000 van hen zijn lid van een vereniging die aangesloten is bij de KNLTB. 

Iedereen kan tennis leren en de sport is makkelijk in te passen in je leven en geschikt voor alle leeftijden.

Je kan heel veel plezier beleven op de tennisbaan, ook als je geen toptalent bent. Voor iedere speelsterkte zijn er namelijk competities en toernooien en je bent nooit te oud om te starten.

Het fijne van tennis is dat je kan spelen wanneer je wilt, al wil je 7 dagen in de week op de baan staan, het kan! Zowel overdag als in de avonden. Toernooien, competities of recreatief, het kan allemaal!

Ook blijkt uit een onderzoek van de Internationale Tennisfederatie in samenwerking met de KNLTB dat tennis een gezonde sport is.

In vergelijking met  normaal actieve mensen zijn tennissers:

  • Een betere conditie hebben.
  • Sterkere botten en spieren hebben.
  • Meer uithoudingsvermogen, daardoor minder risico hebben op hart- en vaatziekten.
  • Slanker zijn.
  • Meer “goede” cholesterol (HDL) hebben.

Omdat tennis een sport is voor jong en oud kan je heel je leven blijven tennissen. Als je nu leert tennissen, kan je daar de rest van je leven plezier van hebben!

Naast het feit dat sporten gezond is is het natuurlijk ook gezellig om te gaan tennissen. Veel verenigingen organiseren vaak evenementen waar je aan mee kan doen. Denk hierbij aan toernooien, toss avonden, clubkampioenschappen, snerttoernooi, ouder - kind toernooi, etc.

Tennissen is een van de sporten die zowel buiten als binnen beoefend kunnen worden. Veel tennissers doen het beide, in de zomer buiten en in de winter binnen. Je ziet wel dat er steeds meer buiten getennist wordt in de winter, omdat de banen zich blijven ontwikkelen en er steeds langer op doorgespeeld kan worden.

In het tennis kan je of een enkel spelen of dubbel of gemengd dubbel. In het enkelspel speel je 1 tegen 1. Bij een dubbel of gemengd dubbel speel je 2 tegen 2. Iedereen heeft een voorkeur om een enkel of een dubbel te spelen. Ook je fysieke fitheid kan een rol spelen, in een dubbelspel hoef je meestal minder meters te maken.

Het is ook mogelijk om in teamverband te spelen, tijdens de competitie spelen twee teams tegen elkaar. Bij toernooien is er de mogelijkheid om alleen te spelen, een enkel, of als koppel te spelen een dubbel.

Heeft u een (nieuw) racket, ballen of kleding nodig u kunt ook terecht hiervoor bij Bas Tennis Academy.

Vraag voor een racket altijd advies aan uw trainer, hij/zij kan u altijd een goed advies geven en rackets laten testen. De trainer weet vaak heel goed welk racket het beste bij uw speelstijl past.

Onder het kopje rackets/kleding/accessoires vindt u diverse rackets/kleding/accessoires die u bij ons kunt kopen.

Aanmelden voor de trainingen

Direct aanmelden

Onze sponsoren

Wil je beginnen met lessen?

Klik dan op 'inschrijven' en selecteer de club waar je de lessen wilt volgen.