Bas Tennis Academy voor uw tennistrainingen…

Bespanning

Uw racket weer als nieuw!

 Een tennisracket is het belangrijkste onderdeel van het tennissen, zonder tennisracket wordt tennissen namelijk erg lastig. Maar naast het tennisracket is er ook een bespanning, deze is bijna even belangrijk als het tennisracket zelf. Samen vormen ze het tennisracket waar jij uiteindelijk mee staat te spelen op de tennisbaan. Als je 1 keer per week tennist moet je 1 keer per seizoen je racket laten bespannen, zo luidt het gezegde, na een tijdje gaat namelijk de rek uit de snaren. 

Als het eenmaal zo ver is moet je op een aantal punten letten!

Mensen denken er nog wel is licht over, een bespanning hoort erbij en daarmee klaar. Het gaat er om dat je de bal terug kan slaan toch? De spanning en verschillende snaren hebben een enorme invloed op de duurzaamheid, de controle, de power en de spin van het tennisracket. De spanning zegt veel over de speler. Ben je een speler die controle wil over de bal, dan is een wat harde bespanning wat voor jou. Een wat zachtere bespanning leidt tot meer power, maar minder controle over de bal. Het is daarom belangrijk om erachter te komen wat voor type speler je bent.

Een verkeerd bespannen tennisracket kan voor veel problemen zorgen. Door de verkeerde bespanning wordt de pols te veel belast en dit kan leiden tot polsblessures, ontstekingen en tot de beruchte tennisarm.

Bij het bespannen van een tennisracket wordt er met tal van zaken rekening gehouden. Zo wordt er gekeken naar de speelstijl (ben je een hardhitter of een vlakke speler bijvoorbeeld?), de speelsterkte en het type tennisracket waarmee gespeeld wordt. Zodra deze factoren bekend zijn kan het tennisracket bespannen worden met een afgestemde snaar en gewicht. Deze twee vormen samen de bespanning van het tennisracket en moeten samen met de gegevens van de klant leiden tot een optimaal bespannen tennisracket.

Wilt u racket laten bespannen? Geef u racket mee aan een van de trainers van Bas Tennis Academy (u kunt er alvast een briefje om heen doen van de bespanservice) en zodra het racket binnen is bij Bastiaan de Paauw zal hij deze zo spoedig mogelijk bespannen. U ontvangt u racket terug van de trainer en er zal een factuur naar u worden gestuurd voor de bespanning.

Aanmelden voor de trainingen

Direct aanmelden

Onze sponsoren

Wil je beginnen met lessen?

Klik dan op 'inschrijven' en selecteer de club waar je de lessen wilt volgen.